27.11.2014 | Jak tuto sladkovodní pochoutku nejlépe vybrat a upravit radí Josef Kolář z Rybářství Kolář, které je největším tuzemským producentem pstruha duhového.
25.11.2014 | Víte, co znamenají písmena na obalu brambor? A z jakého typu připravit ten nejlepší bramborový salát na sváteční stůl?
25.11.2014 | Kontroloři se zaměřují především na sušené ovoce, ořechy, koření a cukrovinky. Odhalili tak například škůdce v sušených meruňkách nebo aflatoxin v lískových jádrech.
19.11.2014 | Pestrobarevné obrázky na obalech, přibalené dárečky a křupavé hvězdičky uvnitř. Tak lákají výrobci děti, které jen málokdy kolem těchto regálů projdou bez povšimnutí. Jsou dětské cereálie vhodnou snídaní, nebo by měly být považovány za sladkost, kterou dětem dopřejeme jednou za čas?
14.11.2014 | V označování "českého" panuje podle ministra zemědělství chaos a je třeba nastolit pravidla.
13.11.2014 | Jakého kapra letos vybrat na Vánoce? Vyplatí se vyzkoušet kapří maso se zvýšeným obsahem omega 3 mastných kyselin?
12.11.2014 | Jíme méně masa i másla, přesto jsme stále obéznější. Co za tím vězí?
12.11.2014 | Hlavní zásadou je nekupovat maso neznámého původu. Jak si ale původ masa ověřit?
05.11.2014 | ...nebo to o sobě alespoň rádi tvrdí. Nejčastěji přitom končí v odpadkových koších ovoce a zelenina.
01.11.2014 | Stane se vám někdy, že stojíte před ledničkou a váháte, jestli ta plíseň na sýru je ještě ta, která tam má být nebo zda už má mléčný výrobek to nejlepší za sebou?
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.